Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΠΡΑΣΟ & ΜΥΔΙΑ



Από τον Chef Δημήτρη Δημητριάδη
 
ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 500 γρ. πράσο (το λευκό μέρος)
  • 300 γρ. πατάτα
  • 2 lt ζωμό λαχανικών Knorr
  • 1 κιλό μύδια φρέσκα με κέλυφος ή 500 γρ. ψίχα μυδιών*
  • 150 ml κρασί λευκό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φινόκιο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ
  • 5 γρ. μαραθόσπορο ή μάραθο φρέσκο
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά προετοιμάζουμε τα μύδια. Αφού αφαιρέσουμε την κλωστή τους, τα πλένουμε καλά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε το μισό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Αφού μαραθούν καλά προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με κρασί.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και αχνίζουμε τα μύδια για δυο λεπτά περίπου μέχρι να ανοίξουν. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε τα μύδια και σουρώνουμε τον ζωμό, τον οποίο θα χρειαστούμε για τη σούπα.
*Αν έχουμε ψίχα μυδιών μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε τηγάνι και αχνίζουμε την ψίχα για ένα λεπτό -χωρίς να σκεπάζουμε το σκεύος- και σβήνουμε με το κρασί.
Για την σούπα μας: βάζουμε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε διαδοχικά το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, το πράσο κομμένο σε φέτες, το φινόκιο κομμένο σε φέτες και τέλος τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια. Ρίχνουμε τον ζωμό από τα μύδια σε περίπτωση που αχνίσαμε μύδια με κέλυφος και συμπληρώνουμε με το ζωμό λαχανικών μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά μας. Βράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Έπειτα, περνάμε από μπλέντερ την σούπα μας ή την λιώνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το μπλέντερ χειρός και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα.

Σερβίρουμε σε πιάτο προσθέοντας από πάνω τα μύδια και πασπαλίζοντας με μαραθόσπορο.

Πηγή www.chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...